Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Galamb eledelek

Magyarországon termesztett minőségi, tisztított magokból állnak a magkeverékek, aminek a minősége garantált.

A minőség megtartását laboratórium ellenőrzi.

alap.jpgAlap galamb takarmány keverék 6000Ft /25kg

Összetétel:Francia kukorica, piros kukorica, sárga kukorica, vörös cirok, fehér cirok, búza, árpa, zöld borsó, sárga borsó, napraforgó.

 

 

 

 

borso-mentes.jpgBorsó mentes galamb takarmány keverék 7000Ft / 25kg

Összetétel: francia kukorica, piros kukorica, sárga kukorica, búza, vörös cirok, fehér cirok, napraforgó, szeklice, bükköny, hántolatlan rizs

 

 

 

Gabonafélék:

Bükköny:Kisméretű és fekete magja van. Nagyon magas fehérjetartalmú (29,1 %). Etetése a madarak izomzatát szilárddá és rugal massá teszi. De a zsír lerakódását nem serkenti.

 

fiatal.jpgFiatal galamb takarmány keverék 6400Ft/ 25Kg

Összetétel:francia kukorica, sárga kukorica, fehér cirok, vörös cirok, búza, árpa, hántolatlan rizs, napraforgó, zöld borsó, sárga borsó, őszi borsó, fehér köles.

 

 

 

CirokA cirokmag tápértéke közel áll a kukoricához. Energiatartalma a kevesebb olaj miatt elmarad tőle, de fehérjében gazdagabb. Ásványi anyag tartalma a gabona magvakéhoz hasonló. Rosttartalma nagyobb

 

img_20170619_105039.jpgExtra galamb takarmány keverék 7000 Ft/ 25Kg

Összetétel: francia kukorica, piros kukorica, sárga kukorica, búza, vörös cirok, fehér cirok, napraforgó, sárga borsó, zöld borsó, őszi borsó, szeklice, bükköny, hántolatlan rizs.

 

 

 

Szeklice: Gazdag E-vitamin forrás, méregteleníti a szervezetet. Tisztítja a májat és az epét. Csökkenti a túlterhelés káros hatásait, segíti a szövetek vérellátását. Továbbá gazdag fehéjeforrás. (Természet cseppjei.hu)

 

tenyesz.jpgTenyész galamb takarmány keverék 66000Ft/25 kg

Összetétel: francia kukorica, sárga kukorica,  vörös cirok, fehér cirok, búza, zöld borsó, sárga borsó, napraforgó.

 

 

 

 

 

Borsó:A borsó kitűnő galambeleség, a galamb számára legkedveltebb hüvelyes mag. A takarmányborsó viszonylag kisebb és gömbölyű magvú. Fehérjetartalma is valamivel meghaladja az étkezési borsóét. ( 18-22%) Emészthetőségük foka 88%. Nagy mennyiségben tartalmaz lisynt, metthionint, cystint, foszfort, káliumot, rezet, cinket, B1, B2 vitamint. A borsó semmiféleképp nem hiányozhat a magkeverékből, főképp a fiókanevelés és a tollváltás időszakában.            

 (irodalom:Mackrott, H: Galambtenyésztés)

 

borni-1.jpgBörni 1 speciális borsómentes magkeverék, verseny galamboknak. 25kg 7900 Ft

Összetétel:pioneer kukorica, francia kukorica, fehér cirok, vörös cirok , szeklice, hántolatlan rizs, mungó bab, bükköny, csupasz zab , búza.

 

 

 

 

dieteas.jpgDiétás galamb takarmány keverék 7000Ft/ 25kg

Összetétel:árpa, hántolatlan rizs,darabos tört rizs, fehér cirok, vörös cirok,búza, szeklice.

 

 

borni-3.jpgBörni 3 speciális , erősítő, feltöltő magkeverék,versenygalamboknak 25kg: 8700Ft

,Összetétel:pioneer kukorica, francia kukorica,fehér cirok, vörös cirok, szeklice, hántolt rizs, zöld borsó, bükköny, kendermag. máriatövis mag, mungóbab, búza, 

 

 

 

kendermag: Gazdag foszforban kalciumban, élénkítő hatással van az ivarszervekre, mirigyekre.

 

borni-2.jpgBörni 2 energiadiétás magkeverék galamboknak 25kg

8200Ft

Összetétel:fehér cirok, szeklice, hántolatlan rizs,vörös cirok, bükköny, mungóbab, csupasz zab, fehér köles, árpa, máriatövis.

 

máriatövis, népies nevén őszbogáncsszamárkóró, vagy boldogasszony tövise (Silybum marianum) az őszirózsafélékcsaládjába tartozó növényfaj. Már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tarják számon. Májvédő és májtisztító hatása orvosilag is elismert és bizonyított. A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény. Gyógyászati célokra termését hasznosítják. Ez nagy mennyiségű olajat és fehérjét tartalmaz, de májvédő hatását az összefoglaló néven szilimarinnak nevezett vegyületeinek köszönheti.

 

img_20170704_093535.jpgRövidcsőrű galamb eledel:6400Ft/25kg

Összetétel: francia kukorica, sárga kukorica, búza, vörös virok, fehér cirok, napraforgó, sárga borsó, vörös köles, sárga köles, repce.

 

 

 

 

 

 

Takarmányozás

Kukorica:

 A kukoricának az egyik legmagasabb a zsírtartalma: 4.1 %. (Csak a zab és a csillagfürtnek nagyobb.) Keményítő tartalma a legmagasabb a hántolatlan rizs után. Tápláló értékét szénhidrát (könnyen emészthető keményítő) és olajtartalma (kukoricacsíra) adja. A kukorica fehérjetartalma kicsi (9.4 %), ezért mellette szükséges fehérjében gazdagabb takarmányt is etetni. Gazdag E vitaminban és B vitaminban (kivétel a nikotinsav). Az ivarzásra és a petefészekre serkentőleg hat. Az A vitamin tartalma kicsi. Figyelni kell a fuzárium okozta fertőzéseket: a toxinok csökkentik az étvágyat, a tojásban lévő embriók elpusztulnak, a fiókák növekedése lassul, és elpusztulhatnak.

 

Mi is az a fuzárium?

Fusarium graminearum legjobban 25 Celsius-fokon és 0,88-os vízaktivitási szint fölött szaporodik el. A Fusarium culmorumlegjobban 21 fokos környezetben 0,87-os vízaktivitás fölött fejti ki hatását. A két faj földrajzi elterjedését leginkább a hőmérséklet határozza meg. Az F. graminearum a szokásosabb fajta, s leginkább a melegebb égtájakon található meg. A vomitoxin mind az embereknél, mind pedig az állatoknál okozhat gombák által terjesztett mérgeket

 

vedlesi-galamb-magkeverek.jpgVedlési galamb takarmány keverék 7900Ft/ 25kg

Összetétel: francia kukorica, pirok kukorica, sárga kukorica, búza, vörös cirok, fehér ciroknapraforgó, szeklice, zöld borsó, sárga borsó, őszi borsó, hántolatlan rizs, bükköny, repcemag.

 

 

 

 

Vedlés idején célszerű kiváló minőségű, olajos magvakban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag takarmányt etetni , az új tollazat kialakulása érdekben.

 

 

 
 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< December / 2022 >>


Statisztika

Most: 4
Összes: 302646
30 nap: 5152
24 óra: 135